Патріарх Кирило / ТАСС

Патріарх Кирил сподівається на продовження діалогу щодо обміну полоненими: до списку ввійшли не всі полонені. Київ і Донбас погодили умови щодо обміну полоненими.

Про це заявив Патріарх Московський і всієї Русі Кирил під час миротворчої зустрічі з главами самопроголошених Донецької та Луганської народних республік (ДНР, ЛНР) Олександром Захарченко, повідомляє ТАСС. Обмін відбудеться 27 грудня.

Патріарх Кирил підкреслив, що в списки не увійшли всі, хто перебуває в полоні, і висловив надію на продовження діалогу.

Відео дня

"Я сподіваюся, що обмін полоненими, який відбудеться, покладе початок цьому процесу, бо в списки не увійшли всі ті, хто ще деякий час перебуватиме в полоні. І я висловлюю гарячу надію, що цей перший етап продовжать подальші зусилля зі звільнення всіх ув'язнених", - зазначив предстоятель РПЦ.

Патріарх Кирил підкреслив "необхідність якнайшвидшого мирного вирішення проблеми".

Предстоятель РПЦ особливо підкреслив роль Блаженнішого Митрополита  Онуфрія у досягненні консенсусу і висловив подяку всім, хто брав участь в узгодженні обміну.

Обмін полоненими між сторонами конфлікту в Донбасі за формулою "всіх на всіх" - один з ключових пунктів комплексу заходів з виконання мінських угод, підписаних 12 лютого 2015 року в столиці Білорусі. У середині листопада Віктор Медведчук звернувся до президента РФ Володимира Путіна з проханням сприяти у проведенні обміну.

За словами Медведчука, Україна готова до новорічних свят звільнити 306 чоловік і розраховує на звільнення Донецьком і Луганськом 74 осіб.