Патріарх Кирило домовився про обмін полоненими / prm.ua

Патріарх Московський і всієї Русі Кирил зустрівся в Москві з ватажками російських бойовиків, контролюючих частини Донецької та Луганської областей Олександром Захарченко та Леонідом Пасічником, обмін полоненими відбудеться 27 грудня.

Як повідомляє власний кореспондент УНІАН у РФ, Патріарх Кирил за підсумками зустрічі повідомив, що всі умови щодо обміну полоненими узгоджені.

"Сьогодні у Свято-Даниловому монастирі завершився процес узгодження всіх деталей, які стосуються обміну полоненими між "ДНР" і "ЛНР" і Україною", - сказав він.

Відео дня

«Я сподіваюся, що обмін полоненими, який відбудеться, покладе початок цьому процесу, бо в списки не увійшли усі ті, хто ще деякий час перебуватиме в полоні, але висловлюю гарячу надію на те, що цей перший етап продовжать подальші зусилля зі звільнення всіх ув'язнених», - підкреслив Патріарх Кирил.

Водночас, Захарченко заявив, що обмін відбудеться 27 грудня. За його словами, обмін пройде за формулою – «306 на 74». У зустрічі також брали участь лідер громадського руху «Український вибір — право народу» Віктор Медведчук.

Як повідомляв УНІАН, 14 листопада Геращенко заявив, що в полоні в окупованому Донбасі перебувають 157 громадян України.

15 листопада Президент Російської Федерації Володимир Путін заявив, що «зробить все від нього залежне, щоб провести обмін полоненими з Україною. «Я зроблю все, що від мене залежить, переговорю з керівництвом «Донецької республіки» і «Луганської республіки». Сподіваюся, що те, що ви пропонуєте, буде реалізовано якомога швидше», - сказав Путін, відповідаючи на прохання лідера руху «Український вибір» Віктора Медведчука сприяти обміну.

Медведчук попросив Путіна «звернутися» до лідерів російських бойовиків і провести перший етап обміну за формулою «всіх на всіх».

За його словами, 380 осіб могли б повернутися додому: українська сторона готова звільнити 306 осіб, російські бойовики - 74 людини.

«Це був би дуже серйозний крок у реалізації Мінських угод з питань миру на Донбасі», - сказав Медведчук.