false

Книга «Алкоголік у сім'ї: чим можуть допомогти близькі?» адресована родичам і друзям тих, хто страждає від алкогольної залежності.

Як повідомляє сайт "Дияконія", фахівці з реабілітації алкоголезалежних - священик і психолог-консультант - пояснюють, які помилки у відносинах з залежною людиною роблять родичі та друзі, як потрібно змінити поведінку, щоб перестати бути співзалежним, а потім і спонукати хворого алкоголізмом до одужання.

"Співзалежність є хворобою поряд з алкоголізмом - вона руйнівна для всіх членів сім'ї, в тому числі, дітей. Сім'я, родичі та друзі мають набагато більше впливу на питущих людей, ніж професори, академіки, правильна поведінка, ставлення до хвороби і до узалежненої людини з часом може змінити життя всієї родини", - стверджують автори книги.

Відео дня

У книзі розповідається про форми допомоги страждаючим алкоголізмом - про церковні товариства тверезості, терапії за методом Шичка, групову у 12 кроків програму позбавлення від залежності, про індивідуальні заняття з психологом.