/ news.church.ua

У релігійній сфері ненависть і ворожнеча здатні залишити незабутні сліди на багато десятиліть.

Про це сказав Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій у своєму привітанні до учасників конференції «Роль 2017 року ісламської солідарності у розвитку міжкультурного та міжрелігійного діалогу», яка відбулася 21 грудня в Баку.

"Релігійна сфера стосується глибинних пластів людського буття. Тут людина покликана до спілкування з Богом і до виховання благоговіння перед Всевишнім. Але разом з тим це сфера, в якій ненависть і ворожнеча здатні залишити незабутні сліди на багато десятиліть", - зазначив Предстоятель УПЦ.

Відео дня

При цьому він підкреслив, що віруючі УПЦ "зіткнулися з ситуацією нетерпимості і ворожнечі".

"Наразі вірні нашої Церкви в багатьох куточках нашої країни безпосередньо зіткнулися з ситуацією нетерпимості та ворожнечі. У зв'язку з військовим конфліктом у східній Україні ми побачили, наскільки небезпечним може бути вплив засобів масової інформації на свідомість широких груп громадян. Ми стали свідками того, як внаслідок інформаційної пропаганди зводяться стіни недовіри, ненависті та ворожнечі", - зазначив Митрополит Онуфрій.

При цьому Блаженніший Онуфрій запевнив, що УПЦ прагне до підтримання миру з усіма конфесіями та релігійними організаціями України.

"Насамперед, це здійснюється через співпрацю в рамках Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій. Тут налагоджені конструктивні і добрі відносини, спрямовані на вирішення спільних проблем усіх конфесій та релігійних громад у їх відносинах з українською державою і суспільством. Через цю Раду, а також і в прямому спілкуванні, ми знайомимося з традиціями один одного, вчимося бачити глибинні релігійні основи людського буття. Завдяки цьому ми маємо традиційно добросусідські відносини з мусульманами України і сподіваємося, що так буде і в майбутньому", - сказав у своєму зверненні Предстоятель УПЦ.

"Впевнений, що нашим спільним завданням є утвердження миру як в Україні, так і в багатьох інших країнах спільного проживання православних християн і мусульман. У низці країн ми можемо бачити протидію секулярному світу і агресивним релігійним угрупованням. Переконаний, що це хибний шлях. Наші громади, які могли мирно, як добрі сусіди, співіснувати протягом століть, покликані і сьогодні свідчити про мирний дух справді релігійної людини", - підсумував Блаженніший Митрополит Онуфрій.