Важливою темою зустрічі стало обговорення подальших шляхів загальноправославного свідоцтва на європейському рівні

У Брюсселі 21 грудня пройшло засідання Комітету Представників Православних Церков при Європейському Союзі (CROCEU), на якому були підведені підсумки року та прийнятий план роботи на наступний рік. Про це повідомляє orthodoxru.eu

У засіданні брали участь: митрополит Бельгійський Афінагор, екзарх Нідерландів і Люксембургу (Константинопольський Патріархат), митрополит Ахайский Афанасій (Елладська Православна Церква); єпископ Неапольску Порфирій (Кіпрська Православна Церква); архімандрит Ємиліан (Богианну) (Константинопольський Патріархат); протоієрей Сорін Шелару (Румунський Патріархат) і секретар Комітету - ієромонах Нектарій Іоанну (Кіпрська Православна Церква).

Руську Православну Церкву на засіданні представляв виконуючий обов'язки Представника Московського Патріархату при європейських міжнародних організаціях ігумен Филип (Рябих). Робота Комітету проходила в брюссельському Представництві Константинопольського Патріархату при Європейському Союзі.

Відео дня

На засіданні обговорювалися різні питання діяльності Представників Помісних Православних Церков у сфері їх діалогу з органами Європейського Союзу та іншими європейськими інституціями.

Важливою темою зустрічі стало обговорення подальших шляхів загальноправославного свідоцтва на європейському рівні, пошук оптимальних форм його прояву і його визнання з боку зовнішніх інститутів і організацій.

Також на засіданні затверджувалися плани роботи Комітету CROCEU на 2018 рік.