Фото з відкритих джерел

Патріарх Московський і всієї Русі Кирил застеріг від небезпеки "впасти в ті ж спокуси, що і співвітчизники сто років тому".

Про це він сказав в Храмі Христа Спасителя на підсумкових єпархіальних зборах, повідомляє patriarchia.ru.

Предстоятель Руської Православної Церкви нагадав про революцію 1917 року і початок гонінь на Церкву.

Відео дня

«З перших років гонінь тисячі людей, які ще недавно вважалися членами Церкви, стали писати доноси на священиків, руйнувати храми і зривати ризи з чудотворних образів. Чому це сталося? Тому, що до початку ХХ століття віра у багатьох, в тому числі освічених людей нерідко обмежувалася зовнішніми проявами. Справжнє знання Євангелія, власний духовний досвід, досвід молитви були відсутні», - констатував Предстоятель РПЦ.

«Ми можемо впасти в ті ж спокуси, що й наші співвітчизники сто років тому, і замінити справжнє життя з Христом зовнішніми проявами благочестя. Не дай Бог нам обманутися цією підміною! Важливо не лише брати участь у богослужіннях і Таїнствах, читати молитви й Святе Письмо, але робити все це свідомо, розуміючи, що саме ми робимо і заради чого», - зазначив Патріарх Кирил.

«Священикам слід не лише передавати іншим людям знання про церковне Передання, але також свідчити про Христа всім своїм життям, з тим, щоб інші люди прагнули слідувати за ними на цьому терені. Відповідним чином має вибудовуватися і навчання майбутніх священнослужителів», - заявив глава РПЦ.