1

Священний Синод Української Православної Церкви, засідання якого відбулося 21 грудня, заслухав рапорт митрополита Бориспільського і Броварського Антонія та прийняв рішення про призначення архімандрита Сильвестра (Стойчева) ректором Київської духовної академії і семінарії, обравши його єпископом Білогородським, вікарієм Київської Митрополії. 

Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Архімандрит Сильвестр (в миру Стойчев Олександр Миколайович) народився 30 травня 1980 р. в Одесі у сім’ї робітників. 

Відео дня

У 1986-1997 рр. навчався у середній школі № 125. 

У 1998 р. поступив і в 2002 закінчив Одеську Духовну Семінарію.

У 2005 р. поступив в Московську Духовну Академію. 

У 2006-2007 рр. викладав низку богословських дисциплін на факультеті психології Російського Православного Університету імені Святого Апостола і Євангеліста Іоанна Богослова. 

Після закінчення МДА прийнятий на роботу в Київську духовну академію і семінарію. 

2 квітня 2009 року ректором КДАіС архієпископом Бориспільським Антонієм пострижений у чернецтво з ім’ям Сильвестра (на честь свят. Сильвестра, єп. Римського).

11 квітня 2009 року Предстоятелем УПЦ Блаженнішим Митрополитом Київським і Всієї України Володимиром висвячений у сан ієродиякона.

21 травня 2009 року ректором КДАіС Високопреосвященнішим Антонієм рукопокладений в сан ієромонаха.

У день П’ятидесятниці 2009 року нагороджений наперсним хрестом.

13 грудня 2009 року – возведений у сан ігумена.

26 квітня 2010 року захистив кандидатську дисертацію “Релігійно-філософські погляди М. М. Тареєва” (науковий керівник проф. Н.До Гаврюшин).

1 травня 2013 року возведений у сан архімандрита.

Дотепер  обіймав посаду проректора з навчально-методичної роботи у Київських духовних школах, вів викладацьку роботу у званні професора та активну просвітницьку діяльність. 

21 грудня 2017 року Священним Синодом УПЦ (Журнал №41) архімандрит Сильвестр (Стойчев) обраний єпископом Білогородським, вікарієм Київської Митрополії, а також призначений на посаду ректора Київської духовної академії і семінарії. Місце його наречення і хіротонії у єпископа буде визначено пізніше Блаженнішим Митрополитом Онуфрієм.