/ Коммерсант

У РПЦ підбили підсумки миротворчої діяльності в 2017-му році.

З цієї теми виступив Патріарх Московський і всієї Русі Кирил, повідомляє Служба комунікації ВЗЦЗ.

«З болем у серці ми спостерігаємо за геноцидом християнського населення на Близькому Сході та в низці країн Африки. У 2017 році Росію знову відвідав Святійший Патріарх Коптський Тавадрос II. Віруючі Коптської Церкви в Єгипті піддаються насильству, вони стають жертвами терактів», - сказав Предстоятель РПЦ.

Відео дня

«У цьому році відбулася моя зустріч з міністром вакуфів Сирійської Арабської Республіки Мухаммадом Абд ас-Саттаром Саїдом, в ході якої я подякував за захист християнського меншості Сирії. Питання захисту християнського населення Близького Сходу обговорювалися також на моїх зустрічах з Архієпископом Кентерберійським Джастіном Уелбі (за її підсумками було підписано спільну заяву про гоніння на християн в країнах Близького Сходу і Африки), з Блаженнейшими Патріархами Олександрійським Феодором II, Антіохійським Іваном Х, Єрусалимським Феофілом ІІІ та іншими Предстоятелями Помісних Православних Церков», - зазначив Патріарх Кирил.

«Миротворча місія Руської Православної Церкви в році, що минає, була пов'язана, зокрема, з триваючими спробами врегулювати конфлікти, породжені протистоянням в Нагірному Карабасі. 8 вересня в Даниловому монастирі відбулася моя зустріч з головою Управління мусульман Кавказу шейх-уль-ісламом Аллахшукюром Пашазаде і Верховним Патріархом і Католикосом усіх вірмен Гарегіном ІІ. Ми обговорили тему можливого впливу релігійних лідерів на мирне вирішення конфлікту і звернулися до ворогуючих з особливим посланням. У відповідь на інформацію, що надходить про осквернення святинь з тієї чи іншої сторони конфлікту ми також закликали забезпечувати недоторканність релігійних пам'яток і шанобливе ставлення до них», - розповів глава РПЦ.