Католикос-Патріарх всієї Грузії Ілія II / panteleimon.info

У залі зібрань імені святого царя Давида Агмашенебелі Грузинського Патріаршого університету святого Андрія Первозванного 20 грудня відбулася спільна наукова конференція за участю представників професорсько-викладацького складу навчального закладу і духовенства Братства Светіцховелі, повідомляє "Благовіст-інфо" з посиланням на sangu.edu.ge.

Цей форум був присвячений майбутньому 85-річному ювілею та 40-річчю інтронізації Католікоса-Патріарха всієї Грузії Ілії II.

Відкрив конференцію вступним словом ректор Грузинського православного університету професор Серго Вардосанидзе. Він нагадав присутнім про напружений сюжет, який розгорнувся у листопаді-грудні 1977 року у зв'язку з виборами предстоятеля грузинського патріаршого престолу. Пафос виступу професора підтримали і детально розповіли про події 40-річної давнини вівтарників Католікоса-Патріарха Ілії II до 1970-ті-1980-ті роки, нині протоієрей Реваз Сихарулідзе, і ще один «свідок боротьби за патріарший престол» – нині заступник настоятеля мцхетського кафедрального собору Светіцховелі архімандрит Серафим (Чедия).

Відео дня

Про неоціненний внесок у відродження і розквіт православ'я в Грузії, внесеному Католикосом-Патріархом Ілією II, говорили у своїх доповідях, повідомленнях професор Грузинського університету Андрія Первозванного Таріел Путкарадзе, священнослужителі храму Светіцховелі, архімандрит Ілля (Кавсадзе), протоієрей Петро (Кварацхелія), священномонах Іоанн (Кобаидзе), чернець Фаворського чоловічого монастиря Іоанн (Цухишвили).

Підсумки конференції підбили архімандрит Серафим і професор Серго Вардосанидзе. Учасникам конференції були подаровані диски з копіями документального фільму про обрання Ілії II на престол Глави Грузинської Церкви і живописних робіт Католікоса-Патріарха Ілії II.