Храм в Катериновке побудували на гроші прихожан УПЦ / Фейсбук

Парафіяни та меценати Української Православної Церкви зібрали гроші на відновлення двох церков у рамках благодійної програми «40 храмів», і готуються найближчим часом відновити ще три церкви в різних регіонах України. Про це повідомляється на сайті благодійного фонду «Фавор».

«Із загальної кількості захоплених храмів, а їх більше 40, з Божою допомогою, ми змогли допомогти у двох випадках – громадам села Катеринівка Тернопільської області та села Грибовиця Волинської області.

Найскладнішим для нас був перший проект – село Катеринівка. Ми багато чого не знали, багато чого не розуміли, з деякими речами зіткнулися вперше. Але з Божою допомогою все вдалося подолати, і зараз у Катеринівці та у Грибовиці стоять православні храми», - розповів член опікунської ради БФ «Фавор» Артемій Аксьонов.

Відео дня

Керівник фонду також розповів про збір коштів на відновлення храмів, які повинні бути завершені найближчим часом.

"У процесі три проекти. Це збір допомоги для постраждалих громади села Котюжини Тернопільської області, села Ходоси Рівненської області та села Дівички Київської області. На черзі, тобто у процесі розробки, ще 14 проектів, за кожним з яких стоять живі люди, громади, у кінцевому підсумку стоїть вся наша Церква.

У першу чергу ми допомагаємо з придбанням будівельних матеріалів. Потім, звичайно, намагаємося допомогти з придбанням церковного начиння, необхідного для початку богослужінь. Але крім того, хочу підкреслити, нам потрібна найрізноманітніша допомога і юридична, і організаційна, і моральна, і психологічна", - зазначив Аксьонов.

За словами керівника фонду, у першу чергу на відновлення храмів жертвують звичайні парафіяни УПЦ, які перераховують гроші через систему електронних платежів.

«Суми жертвують різні. Найчастіше, звичайно, невеликі, як кому Господь на серці покладе. Але є і досить великі надходження. Одне з українських підприємств за один раз пожертвувало відразу на два проекти 170 тис. грн. Ми радіємо таким вчинкам і пам'ятаємо, що у справах милосердя діє не звичайна логіка», - розповів Аксенов.