http://eparhia.dp.ua/news.php?id_news=1699

Патріарх московський і всієї Русі Кирил у день святителя Миколая Чудотворця закликав допомогти "усім, хто у кайданах ув'язнення перебувають".

Про це йдеться в його зверненні, текст якого розміщений на patriarchia.ru.

"В останні роки встановилася добра традиція в день пам'яті святителя і чудотворця Миколая, архієпископа Мирлікійського, проводити в Першопрестольному граді Москві благодійну акцію «День милосердя і співчуття до всіх, хто у кайданах ув'язнення перебувають» і звершувати молебень про ув'язнених", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

"Церква завжди приділяла особливу увагу людям, які перебувають у місцях позбавлення волі. Тюремне ув'язнення — це важке випробування для людини: вона відчуває себе відкинутою суспільством, залишилишається наодинці зі своєю бідою, стоїть на краю безодні відчаю і озлоблення. Позбавлення волі не лише спонукає перебуваючого у кайданах переглянути життєві орієнтири і цілі, але і часто здатне допомогти знайти віру і зрозуміти, що єдино правильним і рятівним шляхом є шлях слідування за Христом, шлях виконання Його заповідей", - каже Патріарх Кирил.

"Якщо у людини немає можливості відвідувати в'язнів або їй нічого пожертвувати їм, це не означає, що вона не може молитися, просити Господа про напоумлення і помилування перебуваючих у в'язниці", - закликав Предстоятель РПЦ.