Вселенський патріарх Варфоломій закликав українську владу не втручатися в церковні питання

В Стамбулі представники українського духовенства провели недільну службу, відвідали церкву святого Георгія Побідоносця і головний храм Константинополя, а також зустрілися з Вселенським патріархом Варфоломієм.

Про це повідомляють "Подробиці".

Пресвятейший благословив нашу країну і звернувся до всіх українців.

Відео дня

"Ми дякуємо митрополиту Антонію за те, що він провів службу сьогодні вранці в російськомовній громаді нашого міста і благословив слов'яномовних віруючих і передав їм благословення своєї Церкви з нагоди наближающихся свят Різдва Христового.

Користуючись нагодою, я передаю різдвяне привітання і бажаю, щоб у Новому Році був мир, єдність, добробут, для Слави Божої і на благо всього людства. Наша Павославная Церква молиться на кожному богослужінні за мир у всьому світі, і тим більше цей світ повинен бути характерною особливістю всіх православних віруючих. Хай буде з вами Господь, гарних вам свят", - говорить Вселенський патріарх Варфоломій.

Керуючий справами УПЦ митрополит Антоній зазначив, що ця зустріч важлива для всього православного світу.

"Він переживає про ті події, які відбуваються в суспільстві і в українському Православ'ї. І буде молитися для того, щоб Господь утихомирив кожного українця і щоб господь дарував мир нашим людям і дав напоумлення тим, хто зараз знаходиться поки за межами церковної огорожі, щоб вони зрозуміли чудо про хліби і з'єдналися зі справжньою канонічною церквою України", - говорить владика Антоній.

На зустрічі також говорили про політичний тиск на Церкву.

Патріарх вселенський Варфоломій запевнив, що й надалі буде підтримувати Українську Православну Церкву.