Києво-Печерська лавра збирає архівні фотографії до ювілею відновлення чернечого життя

Києво-Печерська Лавра проводить підбір фотографій для підготовки заходів у рамках святкування майбутніх церковних ювілейних торжеств у наступному, 2018 році, в Києві, а саме – 100-річчя з дня вбивства священномученика Володимира (Богоявленського) та 30-річчя відновлення чернечого життя в Лаврі. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на lavra.ua.

Прес-служба обителі просить всіх, хто має у себе тематичні фотографії, документи або знає, в яких архівних фондах вони можуть зберігатися, повідомляти за адресою: jubilee.in.lavra@gmail.com

Відео дня

Бажано при пересиланні інформації вказувати тему «Фотоматеріали до ювілею», а в самому листі – прізвище, ім’я та по батькові того, кому належить фотографія/документ.

Копії зазначених матеріалів імовірно будуть використані у виданні ювілейного фотоальбому, в музейних експозиціях та інших культурно-історичних заходах, присвячених найважливішим подіям Православної Церкви в Україні.

*** Священний Синод Української Православної Церкви, засідання якого відбулося 26 липня 2017 року, прийняв рішення про святкування у 2018 році на загальноцерковному рівні 30-річчя відродження чернечого життя в Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі (Журнал № 17).

У 1988 році до Дня 1000-ліття Хрещення Русі було прийнято рішення про передачу частини споруд Києво-Печерського заповідника Українській Православній Церкві. Відтоді, після десятиліть занепаду, розпочалося відродження чернечого життя в першій обителі на Русі. З часом з руїн повстав знищений під час Великої Вітчизняної війни Свято-Успенський собор Лаври. З того моменту на території монастиря відновлено десятки храмів з двадцятьма вівтарями. Сьогодні в Києво-Печерській Лаврі несуть чернечий послух понад 150 насельників обителі.