Церковний посібник з реабілітації дітей доступний в інтернеті

Книга «Реабілітація дітей з ДЦП» випущена Синодальним відділом з благодійності та викладена у вільному доступі в мережі. Посібник допоможе вибудувати індивідуальний план реабілітації дитини з ДЦП, повідомляє "Фома в Україні".

Видання орієнтує фахівців з реабілітації дітей з ДЦП у різноманітті відповідних сучасних методик, але адресований не лише фахівцям, а й батькам та іншим членам сімей, де виховуються діти з цим захворюванням.

«Вперше автори запропонували продуману систему рекомендацій, яка базується на системному аналізі великого різноманіття існуючих на сучасному етапі методів реабілітації, грунтуючись на принципах доказової медицини, претендуючи, без перебільшення, на роль клінічних рекомендацій», — сказала дитячий невролог і реабілітолог Віра Zmanovskaâ.

Відео дня

За її словами, у книзі «дуже доступним, в одночас професійною мовою розповідається, як батьки в тісному партнерстві з фахівцями можуть успішно долати труднощі життя своїх дітей і на спеціальних заняттях, і при виконанні звичайних повсякденних справ».

«Ми узагальнили весь досвід, який є в реабілітації цих дітей у всьому світі, і намоглися максимально детально розписати технологію обстеження дитини, яку ми проводимо, з моменту, коли дитина приходить на реабілітацію. У посібнику пояснюється, як побудувати індивідуальний план реабілітації дитини, виходячи з його проблем, виходячи з порушень функцій, обмеження активності і участі», — сказала один з авторів книги, лікар-невролог, реабілітолог та рефлексотерапевт Олена Семенова.

Книгу можна завантажити на сайті Відділу.

Також на офіційному порталі Синодального відділу з благодійності опубліковано понад 30 посібників з допомоги інвалідам, безпритульним, алко - та наркозалежним, жінкам в кризовій ситуації, ВІЛ-інфікованим, методики зі створення богадільні, центру гуманітарної допомоги, служби добровольців та ін.