Єрусалим / votpusk.ru

У зв'язку з терористичною загрозою Посольство України в Ізраїлі закликало громадян країни не відвідувати найближчим часом Східний Єрусалим. Ситуацію прокоментував голова Паломницького Центру УПЦ, повідомляє "Фома в Україні".

Володимир Теліженко

"Від Російської Духовної Місії в Єрусалимі до нас надходить втішна інформація про те, що наразі там все під контролем. Паломництва на Святу Землю відбуваються, люди благополучно потрапляють в Єрусалим, небезпеці не піддаються; заплановану програму відвідування святих місць виконують.

Однак ми не можемо ігнорувати заклик українського посольства без особливої необхідності не відвідувати східнї частини міста Єрусалим через потенційну загрозу терактів.

Відео дня

Можна сказати так – із трьох можливих режимів небезпеки зараз ситуація на  найнижньому рівні. Це, звичайно, вже не той Єрусалим, який був до заяви Дональда Трампа, але поки, слава Богу, ніяких небезпечних подій не відбувається. Існує велика ймовірність негативного сценарію розвитку ситуації. Парламент Ізраїлю звертається до різних держав з проханням про підтримку заяви президента США і переведення своїх посольств в Єрусалим, підтверджуючи, таким чином, той факт, що це столиця держави", - сказав Володимир Теліженко.

Паломницький центр УПЦ поки не скасовує поїздки в Ізраїль на Різдво і Хрещення, але вони поки під питанням.

Нагадаємо, Президент Дональд Трамп минулого тижня визнав Єрусалим столицею держави Ізраїль і розповів про намір перенести туди посольство США. Це заява додало напруженості в регіоні і викликало стурбованість у мусульманському світі.