Єпископ Тихон (Шевкунов) / ria.ru

Питання про те, чи будуть завершені експертизи щодо "екатеринбурзьких останків" до сторіччя розстрілу царської сім'ї в 2018 році, поки залишається відкритим, вважає секретар профільної патріаршої комісії єпископ Єгор'євський Тихон (Шевкунов). Про це повідомляють "РИА Новости".

"Ми глибоко переконані, що за всіма основними версіями, якими б вони іноді не здавалися комусь екзотичними або складними, ми маємо поставити крапки над "i". Не можу сказати, чи буде на майбутній рік все це завершене", – сказав єпископ Тихон в середу на прес-конференції в РИА Новости.

Разом з тим він додав, що безвідносно до результатів розслідування, якісь нові експозиції в рамках мультимедійного парку "Росія – моя історія" можуть з'явитися і бути присвячені обставинам розстрілу Миколи II і членів його сім'ї.

Відео дня

Останній російський імператор Микола II і його сім'я були розстріляні влітку 1918 року в Єкатеринбурзі. У 2000 році РПЦ зарахувала Миколу II і членів його сім'ї до лику святих, після розкопок поховання під Єкатеринбургом останки членів імператорської родини були поховані в усипальниці Петропавлівського собору Санкт-Петербурга. Восени 2015 року слідчі відновили розслідування справи про загибель Романових. Наразі також проводяться експертизи, пов'язані зі встановленням автентичності знайдених у 2007 році останків, можливо, царевича Олексія і великої княжни Марії.