У Православній Церкві вважають, що японський робот-монах, який ховає людей, це блюзнірство

Голова відділу зовнішніх церковних зв'язків (ВЗЦЗ) Московського патріархату митрополит Іларіон (Алфєєв) назвав блюзнірською ситуацію, коли на похоронах замість священика функції виконує робот.

Про це він сказав в інтерв'ю, розміщеному на офіційному сайті РПЦ, коментуючи новину про випуск в Японії "робота-гуманоїда", який замінює буддійського священика і може читати сутри під час похорону.

Митрополит Іларіон підкреслив, що якщо людина серйозно ставиться не тільки до релігії, але і поважає покійного, вона ніколи не піде на такий блюзнірський похорон.

Відео дня

"Багато японців є одночасно і буддистами, і синтоистами. І якраз дуже велика увага приділяється культу померлих і вшануванню тих людей, які переходять в інший світ. Не думаю, що у подібного роду роботів в Японії велике майбутнє", - сказав митрополит Іларіон.

Глава ВЗЦЗ впевнений, що "релігійні люди будуть звертатися до священиків, а люди нерелігійні будуть ховати своїх близьких у відповідності зі своїми переконаннями".

Як повідомлялося, в Японії випускають робота-гуманоїда, який виконує функції буддійського священика. Послуги робота коштують 450 доларів, у той час як поховати людину в середньому в Японії коштує 2200 доларів.