Острів Пханган / tui.ru

Єпископ Звенигородський Антоній, який знаходиться в Таїланді з архіпастирським візитом, освятив у неділю перший православний храм на острові Пханган у Сіамській затоці на півдні королівства. Про це повідомляє ТАСС з посиланням на представництво РПЦ в Таїланді.

Однокупольна церква на честь преподобного Серафима Саровського побудована там приблизно за півтора року на кошти віруючих. На острові постійно проживають близько 400 осіб представників російськомовної діаспори. У туристичний сезон, який традиційно припадає на зимові місяці, їх кількість зростає до 2-2,5 тис. осіб.

У Таїланді, де понад 90% населення сповідують буддизм, за останні роки відкрилися вже десять православних церков, а паства включає в себе чимало місцевих жителів. У курортній Паттайї, де російська громада представлена найбільш широко, діють уже два приходи. Православні храми є на островах Пхукет, Самуї і Чанг, в курортному місті Хуахін, найпівнічніша таїландська церква відкрита в провінції Чіангмай. У провінції Ратчабурі розташований чоловічий монастир. Більше трьох років тому в Бангкоку відкрився Свято-Нікольський собор.

Відео дня