Спікери УПЦ на прес-конференції

Очікуємо, що відтепер УПЦ КП буде вирішувати міжцерковні питання, не вдаючись до захоплень храмів. Про це заявили спікери Української Православної Церкви, відповідаючи на питання журналістів під час прес-конференції «Перспективи українського православ’я», повідомляє Інформаційно-Просвітницький відділ УПЦ.

Голова юридичного відділу Київської Митрополії протоієрей Олександр Бахов зауважив, що на сьогодні за чотирирічний період Київським патріархатом захоплено близько 50 храмів УПЦ.

«Ми маємо надію, – додав священик, – що процес перемовин призупинить таку деструктивну діяльність в релігійній сфері».

Відео дня

Доповнюючи сказане, голова Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ архієпископ Климент наголосив на ініціативі примирення очільника УПЦ КП.

«Обращаюсь к вам с призывом принять надлежащее решение ради Богом заповеданного мира между единоверными православными христианами», – процитував він слова колишнього митрополита Філарета і додав: «Мені хочеться щиро вірити, що це не породні слова, що ці слова наповнені конкретним змістом, і для всіх нас, українців, цей зміст абсолютно очевидний».

Архієрей також зазначив, що ті релігійні конфлікти, які сьогодні існують, є ганебними, псують імідж України і є джерелом внутрішньої нестабільності в державі.

«Ми вперше почули від Київського патріархату заклик і фіксацію своєї позиції стосовно того, що всі інші питання, пов’язані з відносинами між канонічною Церквою і тією “Церквою”, яка сьогодні не визнана світовим Православ’ям, що вони будуть вирішуватися мирним, цивілізованим шляхом».