Патріарх Олександрійський Феодор II / Тома

Патріарх Олександрійський Феодор II на зустрічі з патріархом Московським і всієї Русі Кирилом сказав про те, що сумує з приводу страшного теракту в мечеті на Синаї і сподівається, що подібні злочини більше ніколи не повторяться. Про це повідомляють "РИА Новости".

Найбільший в історії Єгипту теракт в мечеті ер-Роуда на півночі Синайського півострова 24 листопада забрав життя більше трьохсот чоловік, в їх числі 27 дітей і багато людей похилого віку. Постраждали близько 130 осіб. Терористи вперше здійснили в Єгипті напад на мечеть і з безпрецедентною жорстокістю розправилися з сотнями беззбройних людей, які прийшли у вихідний день на молитву.

Патріарх Феодор II разом з главами інших помісних православних церков прибув до Москви на урочистості з нагоди сторіччя відновлення патріаршества в РПЦ.

Відео дня

"Ви знаєте, ваше святосте, яку біль нам заподіяла звістка про цю скорботну подію, яка забрала життя понад 300 осіб. Причому в такому святому місці, як Синайська гора, на яку спустився сам Господь і говорив з пророком Мойсеєм..., і на якій знаходиться наш монастир святої великомучениці Катерини, стільки століть був прикладом любові між представниками двох релігій. Наше серце сповнене тривогою, і ми сподіваємося, що Господь чує наші молитви", – сказав патріарх.

Патріарх Феодор також нагадав, що нещодавно була повністю зруйнована терористами православна церква в Бенгазі, і духовно-парафіяльний центр, який знаходиться поряд з нею "перетворився в руїни".

За словами Олександрійського першосвятителя, ті з мусульман на Африканському континенті, які є "істинно віруючими в Бога людьми, відчувають, що проти них відбувається величезна несправедливість – їх ім'я принижується, і вони відчувають, що на міжнародному рівні їх ім'я пов'язується з поняттями несправедливості та терору".