http://www.pravmir.ru

Патріарх Антиохійський і всього Сходу Іоанн X виступив на заключному засіданні Архієрейського Собору РПЦ із закликом допомогти у відновленні мирного життя Сирії.

«Ми як єдина Православна Церква маємо зробити все можливе задля збереження єдності Сирії та повернення сирійських християн на свою землю, для відновлення зруйнованих церков та монастирів, для забезпечення всіх складових гідного життя - можливостей працевлаштування, повноцінного харчування, медичного обслуговування та навчання для братів, які постраждали в жорстокі дні, щоб явити тим самим силу Христа», - заявив Предстоятель Антіохійської Церкви.

У своєму виступі Патріарх Іоанн X відзначив великий внесок у відновлення мирного життя Сирії, який вносить Руська Православна Церква.

Відео дня

«Ми шануємо Вашу позицію, що стосується кризи в нашій країні, і пишаємося, дивлячись на Ваше співпереживання та благородні дії, які спонукають постійно надавати гуманітарну допомогу, яка є вінцем, прикрашає і зміцнює історію російсько-антиохійських відносин», - звернувся Патріарх Антіохійський Іоанн X до Предстоятеля РПЦ.

Заклик допомагати християнам, які страждають від військових дій і тероризму, міститься в підсумковому посланні Архієрейського Собору.

Пленарні засідання Архієрейського собору РПЦ проходили з 29 листопада по 2 грудня.

За матеріалами pravmir.ru