http://foto.patriarchia.ru

Предстоятель Української Православної Церкви митрополит Онуфрій подарував Патріарху Московському і всієї Русі Кирилу хрест і дві панагії - копії тих хреста і панагій, які 100 років тому були покладені на його попередника - Патріарха Тихона.

Як йдеться у повідомленні інформаційної служби Архієрейського Собору РПЦ, подарунок був піднесений Патріарху Кирилу на честь 100-річчя відновлення Патріаршества в Руській Православній Церкві, від імені всіх архіпастирів-учасників Собору в останній день його роботи, на заключному засіданні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Митрополит Київський виніс ковчег з жеребами: як проходили вибори Патріарха в 1917 році

Відео дня

«Це копії тих хреста і панагій, які колись були покладені на Вашого попередника Святішого Патріарха Тихона, який іже во святих», - сказав Митрополит Онуфрій.

Блаженніший Онуфрій подякував Патріарху Кирилу за працю "як голови Собору і як просто співбрата у Христі".

"Упевнений, що рішення, прийняті на Соборі, виходять із самих добрих наших спонукань і принесуть добрі плоди для вірних нашої Церкви, для тих, хто хоче досягти спасіння і вічного життя", - сказав Предстоятель УПЦ.

Предстоятель РПЦ зі свого боку висловив подяку Президії і всім членам Архієрейського Собору і поіменно подякував доповідачам