Йде другий день роботи Архієрейського Собору РПЦ / foto.patriarchia.ru

У Залі церковних соборів кафедрального соборного Храму Христа Спасителя в Москві 30 листопада продовжив роботу Архієрейський Собор Руської Православної Церкви. Напередодні, 29 листопада, відбулося чотири пленарні засідання, повідомляє Інформаційна служба Архієрейського Собору.

У перший день роботи Архієрейського Собору з доповіддю виступив Святіший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил. Також відбулася дискусія з питань, порушених Предстоятелем Російської Православної Церкви у своєму виступі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Названі 28 українських святих, яких готують до загально церковного шанування на Соборі РПЦ.

Відео дня

У розвиток однієї з тем, які були підняті в доповіді, прозвучав виступ голови Відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського Патріархату, голови Синодальної біблійно-богословської комісії митрополита Волоколамського Іларіона, присвячений результатами вивчення документів Критського Собору, який відбувся 18-27 червня 2016 року.

Перед початком засідань другого дня Святіший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил й учасники Архієрейського Собору молилися за Божественною літургією у Храмі Христа Спасителя, яку звершили протоієрей Олександр Дасаєв, благочинний Воскресенського округу Москви, настоятель храму Воскресіння Христового в Сокільниках, і духовенство Першопрестольного граду.

П'яте пленарне засідання відкрилося доповіддю Блаженнішого Митрополита Київського і все України Онуфрія.