Митрополит УПЦ відвідав урочистості з нагоди Національного Дня Румунії / news.church.ua

На запрошення Генерального консула Румунії в Одесі пана Еміля Рапчі, 29 листопада, митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел відвідав дипломатичне представництво, де взяв участь в урочистостях з нагоди Національного Дня Румунії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт Одеської єпархії.

Також на заході був присутній настоятель Свято-Успенського Одеського кафедрального собору протоієрей Іоанн Желіховський.

Вітаючи Генерального консула, митрополит привітав дипломата з державним святом і побажав йому успіхів у подальшій діяльності на благо румунського і українського народів.

Також владика зазначив, що “південні райони Одеської області є місцями компактного проживання представників румунської діаспори, й Одеська єпархія, робить все можливе, для того, щоб у цих населених пунктах були священнослужителі, які спілкуються, проповідують і здійснюють богослужіння рідною мовою для діаспори”.

2

Під час бесіди було відзначено, що добрі взаємини між Одеською єпархією і румунським дипломатичним відомством приносять величезні плоди на міждержавному рівні у справі зміцнення дружби між Україною та Румунією.

Генеральний консул зокрема сказав, що “співпраця між Україною і Румунією ще більше збільшилася в 2017 році, в тому числі став розвиватися релігійний туризм завдяки дружній відкритості з боку Одеської єпархії та особистого старання митрополита Агафангела. Саме з його благословення були передані в церкви румунських міст, в тому чилсі Бухарест і Тиргу-Окна, частки мощей святих румунського походження. Це дозволяє нам краще пізнати історію наших народів, зміцнювати наші православні коріння та довіру між народами України і Румунії”.