Мощі святителя Тихона / news.church.ua

Перед початком роботи Архієрейського Собору Руської Православної Церкви, 29 листопада, делегація архієреїв Української Православної Церкви на чолі з Блаженнішим Митрополитом Онуфрієм взяла участь у молебні перед мощами Патріарха Тихона в Храмі Христа Спасителя. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

***Святитель Тихон, Патріарх Московський, перший після відновлення патріаршества. Канонізований Руською Православною Церквою у 1989 році.

Початку засідань Собору передувала Божественна літургія в Храмі Христа Спасителя. В центрі Храму було встановлено ​​нову раку для чесних мощей святителя Тихона, виготовлену до 100-річчя відновлення Патріаршества. Після завершення Літургії відбулася зустріч чесних мощей святителя Тихона, які були принесені в Храм Христа Спасителя з Донського монастиря.

Відео дня

Перед мощами святителя Тихона Патріарх Кирил звершив молебень на відкриття Архієрейського Собору. За богослужінням молилися архієреї Української Православної Церкви на чолі з Блаженнішим Митрополитом  Онуфрієм.

4 грудня, на свято Введення Пресвятої Богородиці, у день річниці інтронізації святителя Тихона, Патріарха Московського, відбудеться святкова Літургія у храмі Христа Спасителя.