false

Справа про вбивство Царської сім'ї - серйозна наукова розмова, в якій треба "максимально відсторонитися від емоційного фону".

Таку точку зору висловив Патріарх Московський і всієї Русі Кирил сьогодні в Стрітенській духовнії семінарії в Москві на конференції з теми "Справа про вбивство Царської сім'ї: нові експертизи та архівні матеріали. Дискусія", повідомляє patriarchia.ru.

"У Церкві ще не сформульована позиція за результатами цих досліджень, вона буде формуватися, в тому числі, в контексті роботи Синоду і Архієрейських Соборів, але сьогодні ми маємо вислухати доповіді експертів і поставити, як я сказав, будь-які питання, які вважаєте потрібними. Ніщо не визначено, остаточне судження буде мати Архієрейський Собор, а ця конференція присвячена тому, щоб прояснити питання, які ще залишаються. У мене самого є цілий ряд непростих питань, які я б теж хотів звернути до експертів", - заявив Патріарх Кирил.

Відео дня

Предстоятель РПЦ нагадав про те, що весь процес экспекртиз був повторений, Церква була включена в цей процес.

"Мною було поставлено питання про необхідність ексгумації тіла государя імператора Олександра III, батька імператора Миколи II, з тим щоб можна було заново провести відповідні генетичні експертизи. В результаті розслідування, проведеного заново за всіма правилами, ми отримали деякі результати. Хай допоможе нам Господь, в результаті всіх досліджень, які були зроблені, прийняти правильні й мудрі рішення", - підсумував Патріарх Кирил.

Серед учасників конференції ― ієрархи і священнослужителі, члени церковної комісії з вивчення результатів дослідження останків, знайдених під Єкатеринбургом, дослідники та експерти, які беруть участь у слідстві зі справи про вбивство святих Царствених страстотерпців.