Освячення кафедрального собору на честь Різдва Христового в місті Солігорськ / sluck-eparchiya.by

Єпископи Вознесенський і Первомайський Олексій та Баришівський Віктор, вікарій Київської митрополії взяли участь в чині великого освячення кафедрального собору на честь Різдва Христового в місті Солігорськ (Білорусь) і Божественній літургії в новоосвяченому соборі.

Богослужіння 26 листопада, в день пам’яті святителя Іоанна Златоуста, очолив митрополит Мінський і Заславський Павел, Патріарший Екзарх всієї Білорусі, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на church.by.

На молитві були присутні представники адміністрації міста і світської влади.

Відео дня

Після завершення Літургії з вітальним словом до Патріаршого Екзарха звернувся єпископ Слуцький і Солігорський Антоній та інші гості.

2

У свою чергу єпископ Баришівський Віктор оголосив привітання від Блаженнішого Митрополита Онуфрія правлячому архієрею єпархії та підніс в дар кафедральному собору Різдва Христового ковчег із часточками мощей священномученика Володимира, митрополита Київського і преподобних отців Києво-Печерських.

«Розділяючи сьогодні з Вашим Преосвященством радість великого торжества, молитовно бажаю, щоб очі Господні були відкриті день і ніч (див. 3 Цар. 8:29) на соборний храм, освячений на честь Його славного Різдва. Нехай тиха лампада благодатної молитви, запалена на цьому святому місці, стане Віфлеємською зіркою для жителів ввіреної Вашому піклуванню єпархії, направляючи їх стопи до зустрічі з Христом і наповнюючи їх душі світлом Божественної правди», – побажав Предстоятель УПЦ.

Владика Антоній подякував єпископу Віктору, попросивши передати слова вдячності Митрополиту Онуфрію і запевнити Його Блаженство в тому, що в стінах кафедрального собору Різдва Христового завжди буде звучати молитва про братерський український народ.