Патріарх Неофіт і Президент Болгарії / bg-patriarshia.bg

Болгарська держава й Болгарська Православна Церква солідарні у своєму прагненні до розвитку та поглибленні відносин між Болгарією та Республікою Македонія. Це загальна думка президента Румена Радєва і Болгарського Патріарха Неофіта, які зустрілися з ініціативи президента, повідомляє "Седмиця" з посиланням на Офіційний сайт Болгарської Православної Церкви.

Під час зустрічі сторони підкреслили важливість двосторонніх угод щодо дружби, добросусідства та співробітництва між Болгарією та Македонією, які посилюють взаємну довіру, сприяють розвитку двосторонніх відносин і роблять позитивний внесок у процес європейської інтеграції Республіки Македонія. Було відзначено духовну спорідненість Болгарії та Республіки Македонія.

Патріарх Неофіт приніс з собою лист Святішого Синоду Македонської Православної Церкви, з вмістом якого він ознайомив главу держави. У листі зазначена позиція Церкви, що закликає до встановлення євхаристійного спілкування Болгарської Православної Церкви з «відновленою Охрідською архієпіскопією - Македонською Православною Церквою».

Відео дня

Патріарх запевнив президента в добрій волі Болгарського Патріархату щодо пошуку рішення. Це питання має бути обговорено під час засідання Синоду Болгарської Православної Церкви, в той час як питання про автокефалії буде обговорюватися з іншими автокефальними Помісними Церквами.