1507061750

До порядку денного Архієрейського собору Руської православної церкви включено обговорення зустрічі патріарха Кирила і папи Римського Франциска в Гавані, учасники висловлять своє ставлення до події, яка мала великий резонанс.

Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на заступника голови ВЗЦЗ Московського патріархату протоієрея Миколу Балашова.

Архієрейський собор збирається раз на чотири роки. Цього року він приурочений до святкування відновлення патріаршества в Руській православній церкві. Засідання Собору пройдуть у Москві в кафедральному храмі Христа Спасителя під головуванням патріарха Московського і всієї Русі Кирила з 29 листопада по 4 грудня 2017 року.

Відео дня

"Собор обговорить у тому числі і значення зустрічі з папою Римським в Гавані і висловить своє ставлення до того що сталося. Досі на такому рівні зустріч не обговорювалася", — сказав священнослужитель.

Історична зустріч патріарха Кирила і папи Римського Франциска відбулася 12 лютого 2016 року в будівлі міжнародного аеропорту Гавани. Зустріч такого рівня стала першою за всю історію Руської православної і Римо-католицької церков.

Більшість з тем, порушених на зустрічі двох релігійних лідерів, залишаються актуальними – на Близькому Сході і в Африці тривають гоніння на християн, у світі посилюється соціальне розшарування, а традиційні цінності в країнах Заходу, за неодноразовим твердженнями священноначалія Руської церкви, знаходяться під загрозою. У той же час безліч віруючих висловили свою незгоду з особистим спілкуванням предстоятелів найбільших християнських Церков. Нових зустрічей патріарха і папи поки не очікується.