false

У Мінську 23-24 листопада відбулися III Білоруські Різдвяні читання, присвячені темі «Моральні цінності і майбутнє людства».

Як повідомляє офіційний сайт БПЦ, митрополит Мінський і Заславський Павел, Патріарший екзарх всієї Білорусі нагадав, що духовно-моральні цінності не є людським винаходом: це Богоодкровенні істини, дані людству Творцем. По думці архіпастиря, виховання підростаючих поколінь повинно сприяти тому, щоб вічні цінності увійшли в плоть і кров людей, стали основою людських думок, слів і вчинків.

Митрополит Павел зазначив, що в 2017 році виповнюється 100 років з дня Жовтневої революції. Патріарший екзарх підкреслив, що зараз вкрай важливо витягти уроки з трагічних подій історії, щоб не допустити в майбутньому суспільних криз, громадянських конфліктів і потрясінь.

Відео дня

Владика повідомив, що в поточному році в Мінській митрополії на прохання віруючих людей розпочата робота з підготовки процесу набуття святих мощей блаженної Валентини Мінської. Він зазначив, що життя і подвиг блаженної Валентини являє світлий приклад любові до Бога і ближнього, милосердя, терпіння, стійкості віри і духу.