1

Підсумки дослідження останків сім'ї останнього російського імператора Миколи II будуть підведені після Архієрейського собору Руської православної церкви, очевидно, вже наступного року.

Про це повідомляє "РИА Новости".

У понеділок, 27 листопада в московському Стрітенському монастирі відбудеться конференція "Справа про вбивство Царської сім'ї: нові експертизи та матеріали. Дискусія", присвячена вивченню результатів дослідження останків, знайдених під Єкатеринбургом.

Відео дня

"Ми хочемо почути всі думки. Прозвучать доповіді істориків, антропологів, буде надана можливість висловитися всім бажаючим. Але остаточно думку Церкви щодо цього питання буде сформульовано пізніше", — підкреслив прес-секретар патріарха Кирила.

За даними "РИА Новости" остаточне підбиття підсумків з цього питання можна очікувати в 2018 році, коли буде відзначатися століття розстрілу імператорської сім'ї.

Останній російський імператор Микола II і його сім'я були розстріляні влітку 1918 року в Єкатеринбурзі. У 2000 році Руська церква зарахувала Миколу II і членів його сім'ї до лику святих, після розтину поховання під Єкатеринбургом останки членів імператорської родини були поховані в усипальниці Петропавлівського собору Санкт-Петербурга. Восени 2015 року слідчі відновили розслідування справи про загибель членів дому Романових. Наразі проводяться експертизи, пов'язані з встановленням автентичності знайдених у 2007 році останків, можливо, царевича Олексія і великої княжни Марії.