СБУ нагородила Філарета / cerkva.info

Голова Служби безпеки України Василь Грицак оголосив подяку та нагородив главу Української православної церкви Київського патріархату Патріарха Філарета .

Про це повідомляють "Українські новини".

"Також повідомляємо, що наказом голови СБУ від 13 листопада 2017 року №634 оголошено подяку та вручено нагрудний знак Святійшому Патріарху Київському і всієї Русі-України Філарету (Денисенку Михайлу Антоновичу) главі Української православної церкви Київського патріархату", - йдеться в наказі.

Відео дня

У наказі зазначено, що оголошено подяку та вручено нагрудний знак "за сприяння Службі безпеки України у вирішенні покладених на неї завдань, значний особистий внесок у справу утвердження та зміцнення державної безпеки України, проявлені при цьому високий професіоналізм, ініціативу і наполегливість, згідно п. 13 ч. 1 ст. 25 Закону України "Про Службу безпеки України" за поданням Управління по роботі з особовим складом СБУ".

Крім того, у своїй відповіді Служба безпеки України повідомила, що протягом 2015-2017 років здійснено 7 нагороджень представників релігійних організацій, а саме:

Української греко-катлицької церкви - 2;

Римсько-католицької церкви - 1;

Української православної церкви Київського патріархату - 4.

Також Служба безпеки України повідомила, що постійно співпрацює із Всеукраїнською Радою Церков і релігійних організацій у процесі звільнення заручників, які незаконно утримуються бойовиками самопроголошених Донецької та Луганської "народних республік" на непідконтрольної території на сході України.