Сьогодні Блаженнішому Митрополиту Володимиру виповнилося б 82 роки / facebook.com/church.information.center

Сьогодні Блаженнішому Митрополиту Володимиру виповнилося б 82 роки.

Користувачі мережі Фейсбук 23 листопада згадували, яким був Предстоятель Української Православної Церкви на сторінці Центру інформації УПЦ.

"Світла пам'ять нашому дорогому Предстоятелю... Таких великих людей тепер дуже мало", - написала Валентина Зданевич.

Відео дня

Люди згадували життя Предстоятеля Української Православної Церкви. Називали Блаженнішого Великим українцем, прикладом для наслідування кожного православного християнина. 

"Упокій Господи Блаженнішого Митрополита Володимира серед святих Твоїх!", - написав відомий співак Олег Карамазов.

"Велика Людина! Великий Українець!", - написав Володимир Іскрицький.

"Царство Небесне Йому! Він вірно служив Богу і є прикладом для нас", - написала Інна Хобта.

"Царство Небесне, Блаженніший наш Володимир! Моли Господа про людей наших, про Україну Православну, за пом'якшення сердець народу нашого, про примирення враждущіх, Про всіх нас грішних", - пише Наталія Скопинська.

Блаженніший Митрополит Володимир (Сабодан) очолив Українську Православну Церкву в дуже непростий період. За час його служіння значно збільшилось число прихожан православних храмів, він налагодив міжконфесійний діалог і зупинив поширення церковного розколу в Україні. Митрополит Володимир до останнього дня життя, незважаючи на тривалу важку хворобу, здійснював своє служіння. Спочив Блаженнійший Володимир 5 липня 2014-го року у Києві. Похований біля храму Різдва Пресвятої Богородиці в Києво-Печерській лаврі.