1

Дії представників Греко-Католицької Церкви в Коломиї і заявлені плани на майбутнє щодо Української Православної Церкви - в цілому, поглиблюються створенням нових вогнищ напруги між католицьким і православним світами.

Про це заявив митрополит Запорізький і Мелітопольський УПЦ Лука в інтерв'ю тижневику "Аргументи і Факти" (№ 47 22/11/2017).

"На нещодавній зустрічі з Патріархом Єрусалимським Феофілом Папа Римський сказав, що необхідно спрямувати погляд у майбутнє – до повного примирення і єдності між православними і католиками. Надходити на противагу цьому, вважає римський понтифік, було б вкрай тяжкою провиною", - говорить митрополит Запорізький і Мелітопольський УПЦ.

Відео дня

На думку митрополита Луки, глава УГКЦ Святослав Шевчук або "не може цьому перешкодити і тоді під удар потрапляють його патріарші амбіції", або "його влаштовують такі дії, то виходить, що він активно ллє воду на млин тим силам, яким невигідно досягнення єдності католиків і православних, бо головна перешкода на цьому шляху – існування унії".

"На моє глибоке переконання, це початок кінця перебування УГКЦ у складі РКЦ і вихід цієї структури як самостійної на релігійну карту світу, відколовшись від материнського організму. В Україні з'явиться ще одна ніким не визнана релігійна структура з амбіціями на патріархат і основу для ЕППЦ", - розповів митрополит Запорізький і Мелітопольський УПЦ.