Архієрейський собор РПЦ обговорить, як користуватися інтернетом в монастирях / РІА Новини

Архієрейський собор Російської православної церкви серед інших питань обговорить використання інтернету монахами, про це повідомив у середу на прес-конференції в МІА "Росія сьогодні", заступник керуючого справами Московської патріархії архімандрит Сава (Тутунов).

Як повідомляють "РИА Новости", собор, приурочений до святкування відновлення патріаршества в Російській православній церкві, пройде в Москві в Кафедральному соборному храмі Христа Спасителя під головуванням патріарха Московського і всієї Русі Кирила з 29 листопада по 4 грудня.

"Ми багато років положення про монастирі й ченців, в якому викладено досвід і побажання щодо життя монастирів. Він багато разів переписувався, публічно обговорювалося з 2010 року. До нього увійшли й роздуми про сучасне чернече життя, зокрема, такий момент як інтернет в монастирях. Раніше його не було, а монастирі нині живуть зовсім в інших умовах, ніж століття тому", – сказав священнослужитель.

Відео дня

У свою чергу, керівник Синодального відділу Московського патріархату із взаємин Церкви з суспільством і ЗМІ Володимир Легойда зазначив "безпрецедентну відкритість" підготовки церковних документів – "не лише для практики нашої Церкви, а й інших православних Церков". За його словами, будь-яка людина може внести свої зауваження на етапі розгляду таких документів.

"Якщо ці зауваження релевантні, якщо вони осмислені, то все приймається і розглядається. Документи проходять через величезне інтелектуальне сито обговорення, і це унікальний випадок в сучасному світі", – підкреслив Легойда.