/ mospat.ru

Тисячі жителів міста Патри (Греція) зустрічали 16 листопада ковчег з часткою мощей преподобного Серафима Саровського. Принесення святині було приурочено до початку роботи міжнародної конференції «Глас апостола Андрія в сучасному світі», повідомляє patriarchia.ru.

Святиню зустріли священнослужителі Патрської митрополії РПЦ на чолі з митрополитом Хризостомом. Вклонитися мощам підходили службовці аеропорту й прикордонники.

Після молебню мощі преподобного Серафима Саровського були доставлені в один з найбільших на Балканах храмів ― храм апостола Андрія Первозванного, біля входу в який святиню вітали оркестр і тисячі людей. Ковчег з часткою мощей був розміщений в центрі храму.

Відео дня

Митрополит Патрский Хризостом звернувся до присутніх з вітальним словом, підкресливши: «Сьогодні в нашому храмі і в митрополії відбувається зустріч мощей великого руського святого преподобного Серафима Саровського. Ця подія є дуже знаковою для всіх віруючих».

З 16 по 26 листопада принесені з Свято-Троїцького Серафимо-Дівеєвського монастиря мощі преподобного Серафима Саровського будуть перебувати в соборі Андрія Первозванного міста Патри. Преподобний Серафим Саровський вшановується грецьким народом. Очікується, що вклонитися святині приїдуть не тільки жителі Патр, але й віруючі з інших регіонів Греції.