Патріарх Московський і всієї Русі Кирило / ТАСС

Патріарху Московському і всієї Русі Кирилу сьогодні виповнюється 71 рік. День народження Предстоятель Руської Православної Церкви відзначає богослужінням у храмі Христа Спасителя, повідомляє ТАСС.

"В день народження Патріарх Кирил вранці звершить літургію, потім у нього звичайний робочий графік", - сказав прес-секретар патріарха протоієрей Олександр Волков.

У день народження предстоятеля в храмі Христа Спасителя буде представлений просвітницький проект: нова книга Патріарха Кирила "Думки. Висловлювання. Судження", де зібрані цитати за 50 років служіння.

Відео дня

*** Патріарх Кирил (у миру Володимир Михайлович Гундяєв) народився 20 листопада 1946 року в Ленінграді в сім'ї священика. У старших класах поєднував навчання з роботою техніка-картографа в Ленінградській комплекснії геологічній експедиції Північно-Західного геологічного управління. В 1969 році був пострижений у чернецтво з нареченням імені Кирил. З відзнакою закінчив Ленінградську духовну академію, в 1989 році призначений головою Відділу зовнішніх церковних відносин, у сан митрополита зведений в 1991 році.

На засіданні Священного Синоду Руської Православної Церкви від 6 грудня 2008 року у зв'язку з кончиною 5 грудня Патріарха Московського і всієї Русі Алексія Другого митрополит Кирил обраний місцеблюстителем патріаршого престолу. Помісний Собор РПЦ 27 січня 2009 року обрав митрополита Кирила 16-м Патріархом Московським і всієї Русі.