Фото: foma.in.ua

Зустріч, присвячена пам'яті ісповідників віри, київських протоієреїв Михайла Єдлінського і Олександра Глаголєва, відбудеться у столичному храмі на честь священномученика Макарія в неділю, 19 листопада.

Як повідомляє "Фома в Україні", рівно 80 років тому вони були замучені в катівнях Київського НКВС за сповідання віри Христової.

На зустрічі розкажуть про масштаби трагедії сталінського терору проти Церкви Христової, а також про отців Михайла (розстріляний у 1937 р.) і Олександра (замучений на допитах або розстріляний у тому ж році). Обидва священика прославлені Російською Православною Церквою Закордоном як новомученики.

Відео дня

Також відбудеться презентація книги Павла Проценка про ще одного представника плеяди видатних київських пастирів ХХ століття «До незакатного Світла. Анатолій Жураковський – пастир, поет, мученик».

Початок заходу о 13.00. Вхід вільний.

Нагадаємо, професор і ректор Київської духовної академії протоієрей Олександр Глаголєв захищав євреїв, беручи участь у найгучнішому кримінальному розслідуванні того часу – справі Бейліса. Його син – протоієрей Олексій Глаголєв з дружиною матінкою Тетяною і дочкою Магдалиною названі Праведниками світу.

Син протоієрея Михаїла отець Георгій Єдлінський з 1945-го по 1984 рік був настоятелем Свято-Макаріївського храму, де його традиції зберігаються до сьогодні.