Фото: news.church.ua

Під час візиту у Воскресенський Ново-Єрусалимський ставропігійний чоловічий монастир в підмосковній Істрі 15 листопада Святіший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил звернувся до Президента Російської Федерації В.В. Путіна. Патріарх попросив підтримати пропозицію про обмін військовополоненими, що знаходяться в Україні і на непідконтрольній Українській державі території Донбасу, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на patriarchia.ru.

Як нещодавно повідомила Уповноважений Президента України з мирного врегулювання конфлікту в Донецькій і Луганській областях, перший віце-спікер Верховної Ради Геращенко Ірина Володимирівна, у полоні на даний момент перебувають 157 громадян України.

Святіший Патріарх Кирил, звертаючись до Президента Росії, зазначив: «Ми з Вами обговорювали всі ці теми, я знаю, що Ви близько до серця сприймаєте долю людей. Блаженніший Митрополит Онуфрій неодноразово до мене звертався теж з проханнями, і, як відомо, якісь прохання були задоволені, якісь не були… Роль Церкви в такого роду конфліктах в першу чергу носить, звичайно, гуманітарний вимір. Люди страждають, є жертвами цього важкого конфлікту, який дійсно призводить до страждання дуже багатьох».

Відео дня

«Тому зі свого боку хотів би теж просити Вас підтримати цю ідею і спільними зусиллями, можливо, всі ми могли б здійснити цю чудову акцію», – підсумував Патріарх Кирил.