1

У Горненському жіночому монастирі в Єрусалимі 14 листопада відбулися урочистості, присвячені 86-річчю настоятельки обителі ігумені Георгії (Щукиної).

Як повідомляє "Монастирський вісник", в цей день на Божественній літургії в соборі Всіх святих, які в землі Руській просіяли за сугубою ектенією були виголошені особливі прохання про добробут і здоров'я матінки Георгії і прочитана молитва про мир в Україні та країнах Близького Сходу.

Після відпусту сонм духовенства звершив подячний молебень, після якого було виголошено многоліття, а начальник Місії звернувся до матінки з вітальним словом, у якому привітав її з днем народження та побажав допомоги Божої та довголіття.

Відео дня

На закінчення архімандрит Олександр вручив ігумені Георгії пам'ятний ігуменський хрест з прикрасами, виготовлений на честь 170-річчя Руської Духовної Місії, і свідоцтво учасника ювілейних урочистостей.

Духовенство і всі прочани обителі були запрошені на офіційний прийом, який відбувся в трапезному залі Горненської обителі, де серед почесних гостей був присутній вікарій Київської єпархії єпископ Іванківський Касіян.