Фото: kp.ua

Мукачівську єпархію УПЦ із концертною програмою 11 листопада відвідав переможець національного конкурсу "Голос країни" – протоієрей Олександр Клименко. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт єпархії.

У рамках відвідин Мукачева отець Олександр взяв участь у ранковому шоу “Ранок з М-студіо”, під час якого відповів на запитання про можливість поєднання священнослужіння з професійним співом.

“Якщо спів є цікавою площадкою для своєрідної та образної подачі свого світогляду − це потрібно бути реалізовано, – зазначив переможець “Голосу країни”. – Я чудово розумію, що завдання християнина є не життя в гетто і формування того особливого місця, де там і тільки там ми могли б спасатися. Задача християнина стати закваскою для цього світу. І де б ти не був, потрібно спробувати принести зерно віри".

Отець Олександр зазначив, що рішення виходити на сцену після прийняття священного сану для нього було непростим, однак виваженим і здійсненим з благословення архієрея. “З часом, знову ж таки не штучно, не через окреме рішення, яке було прийняте в кабінеті, або ще десь, я вийшов на сцену, – розповів священик. – Це трапилося в день Перемоги, коли мене попросили вийти на сцену, сказати кілька слів і заспівати пісню. Взявши тоді благословення від архієрея, я з того часу − знов на сцені”.