2

В Департаменті освіти і науки Київської облдержадміністрації підтвердили неправомірність наказу №83А про заборону носіння вихованцями дошкільного навчального закладу «Іскорка» у місті Боярка прикрас, в тому числі натільних хрестиків, виданого директором дитсадка Наталією Ковальчук. Про це йдеться у новому відповідному наказі, який має у своєму розпорядженні Центр інформації УПЦ.

В ексклюзивному коментарі головний спеціаліст відділу дошкільної освіти департаменту освіти і науки КОДА Любов Ківшар повідомила про те, що директор дошкільного навчального закладу, яка видала наказ, може понести дисциплінарну відповідальність.

2

«Він неправомірний (наказ про заборону носити хрестики - ЦІ УПЦ), він не передбачений жодними нормативно-правовими документами. Питання про притягнення директора дитсадка буде вирішувати відділ освіти Департаменту освіти і науки Київської обласної адміністрації. Якщо вирішимо, що такий наказ матиме наслідки і вона заслуговує на покарання, винесемо відповідне рішення», - повідомила Любов Ківшар. 

Відео дня
3

Нагадаємо, скандальний наказ про заборону носіння хрестиків викликав неабиякий резонанс. 

Центр інформації УПЦ в соцмережі Фейсбук дізнався ставлення людей до дій керівництва дитсадка у Боярці. Абсолютна більшість назвала цей наказ неприпустимим і засудила дії завідуючої дошкільного навчального закладу. 

«Я вихователь і у мене в групі була така ж ситуація і запропоновано це було медсестрою, яка виявилася адептом "Свідків Єгови", я сказала: "Не я ці хрести одягала і не мені знімати!", напади були страшні і кричали на мене, і сказали, що якщо дитина проковтне хрест я буду сидіти в тюрмі, я не піддалася сказала "буду сидіти в тюрмі, але хрестів знімати не буду", - пише на сторінці Центру інформації УПЦ Руслана Рибак. 

У свою чергу Ольга Заболотна поділилась досвідом вирішення подібної ситуації: «Я у всіх навчальних закладах писала заяву про те, що беру відповідальність на себе і хреста не дозволяю знімати. Ніхто більше не пристає до дитини ...». 

«Хрестик на шиї - це не прикраса, це Христос в твоєму серці, який лікує, вчить, захищає... Це допомога будь-якій людині, тим більше дитині... Схаменіться ті, які знімають з дітей хрестики - все станемо на суд Божий і відповідь триматимемо строгий!», - написала Тетяна Таланова, коментуючи дії керівництва дитсадка.