/ lavra.ua

Києво-Печерська лавра організувала щотижневі безкоштовні обіди для бездомних та малозабезпечених.

Як повідомляє сайт лаври, проект здійснюється братієй Києво-Печерської лаври, зокрема помічником голови відділу соціального служіння ієромонаха Гліба (Казьмирука), ієродиякона Пиора, ієродиякона Філарета і багатьох добровольців, хто відгукнувся на прохання допомогти незаможним.

Під час чергового обіду для малозабезпечених насельник Лаври отець Філарет розповів присутнім про соціальну роботу, яка проводиться братією Лаври протягом століть. Священнослужитель зазначив, що братія монастиря разом з благодійниками "...намагаються допомагати дітям, інвалідам, малозабезпеченим - усім, хто потребує підтримки".

Відео дня

Намісник та братія запрошують усіх бажаючих взяти участь у трапезі, а небайдужих людей приєднатися до організації цієї та подібних акцій.

"Браття і сестри, просимо всіх небайдужих жертвувати у відділ соціального служіння обителі те, що можна передати людям, які опинилися в скрутній ситуації. З вдячністю приймуть сезонний одяг та взуття, продукти тривалого зберігання, канцтовари, побутову хімію, засоби особистої гігієни. Всі пожертви будуть передані потребуючим в них. Також нагадуємо про початок збору подарунків дітям-сиротам до свята Святого Миколая. Свято-Успенська Києво-Печерська Лавра, корпус № 65, кабінет № 215 (номер виклику по домофону: 13)", - йдеться на сайті лаври.