false

Ситуація навколо Благовіщенського храму Української Православної Церкви в Коломиї "нагадує про події епохи воєнного комунізму, коли віруючих людей виганяли з храмів під надуманими приводами".

Про це заявив голова Синодального відділу зі взаємин Церкви з суспільством і ЗМІ Володимир Легойда, повідомляє "РИА Новости".

«Ті беззаконня і ненависть, із якими діють особи, які називають себе парафіянами Української Греко-Католицької Церкви, нагадують про події епохи воєнного комунізму, коли віруючих людей виганяли з храмів під надуманими приводами. Дії тих, хто захопили храм гідні богоборців епохи комунізму, але не віруючих у Христа, якими себе вважають ці люди», - сказав представник РПЦ.

Відео дня

Володимир Легойда назавав цю ситуацію «абсолютно немислимою», при цьому він дивується, «як віруючих позбавили права молитви у своїй церкві, у своїй країні».

«Я закликаю почути заклик простих парафіян Благовіщенського храму, які звернулися до президента України, Папи Римського Франциска, міжнародних організацій та української громадськості з проханням втрутитися в ситуацію навколо Благовіщенського храму міста Коломиї і прийняти необхідні заходи для відновлення порушених прав православної громади», - підсумував Володимир Легойда.