В Боярському дитячому садочку «Іскорка» видано наказ про заборону дітям носити хрестики.

Про це проект "УНІАН-Релігії" дізнався зі сторінки у Фейсбук ієромонаха Української Православної Церкви Флавіана (Гоженка).

Відео дня

Священик зауважив, що наказ про заборону дітям носити хрестики з'явився саме 7 листопала, у день 100-річчя богоборчої революції.

Фото: Фейсбук / Флавіан Гоженко

"Початок кінця, або як 100-ліття кривавої революції в Боярському дитячому садочку «Іскорка» відмітили забороною дітям носити хрестики.

Сьогодні до мене звернулись батьки з проханням допомогти у вирішенні питання. В дитячому садочку «Іскорка» в Боярці дітям заборонили носити хрестики, а якщо батьки одягають їх, то за вказівки директора вихователі їх знімають. Жодні звернення до директора не були почуті. Натомість пані Н.Ковальчук подзвонила мені в вечері і в дуже хамовитому тоні пригрозила, якщо я буду відстоювати право дітей носити хрест - пожалкую. Я думав такі випадки могли бути лише в Радянський час. Але шановна пані, мабудь, забула уроки історії, з Церквою боротись - боротись з самим Богом і дочого це призводить вона не усвідомила. Відстоював і буду відстоювати право носіння символа нашого спасіння!

Хрест - для християнина є свідченням його віри, за віру і право носіння хрестика вмирали мільйони наших земляків в концтаборах. Вони вмирали не для того, щоб їх нащадкам забороняли носити хрест.

Зараз вивчаю справу сповідника віри, нашого земляка - архімандрита Іадора, який був у зісланні в Казахстані за віру, терпів катування і насміхання, але вистояв і зберіг віру. Дарма сучасні нащадки революціонерів, які викоріняли віру і боролись з хрестами думають , що православні не будуть боротись за право сповідувати свою віру на своїй землі - сучасній демократичній Україні!

«Крест хранитель всея вселенныя, Крест красота Церкве, Крест верных утверждение, Крест Ангелов слава и демонов язва!».

Прошу звернути увагу, бо це може бути початком кінця", - написав отець Флавіан.