Фото: ria.ru

Остаточний проект реставрації об'єктів Спасо-Преображенського Соловецького монастиря буде представлений на комітеті всесвітньої спадщини в рамках щорічної асамблеї ЮНЕСКО влітку 2018 року. Про це повідомляють "РИА Новости" з посиланням на слова міністра культури Росії Володимира Мединського.

Раніше він заявив, що початок реконструкції музейного комплексу Соловків погоджено з ЮНЕСКО.

"Остаточний проект має пройти спеціальну формальну процедуру влітку. Повний детальний проект будемо презентувати на комітеті всесвітньої спадщини в рамках щорічної асамблеї ЮНЕСКО влітку. У червні або липні 2018 року", - сказав Мединський.

Відео дня

Він додав, що сезон на Соловках триває з травня по вересень, тому монтажні й демонтажні роботи необхідно почати в кінці квітня - початку травня.

Спасо-Преображенський Соловецький чоловічий монастир був заснований в 1420-1430-х роках на Соловецьких островах у Білому морі ченцями Зосимою, Саватієм і Германом. Свого розквіту він досяг в XVI столітті за ігумена Філіпа, майбутнього митрополита Московського. У 1920-30-ті роки тут розташовувався Соловецький табір особливого призначення (СЛОН) для політичних і кримінальних в'язнів.

У 1992 році Соловецький історико-культурний комплекс внесений до списку пам'яток Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Відновлювальні роботи на Соловках, де також діє Соловецький державний історико-архітектурний і природний музей-заповідник, здійснюються за підтримки держави.