Музей Ксенії Петербурзької відкритий в місцях подвижництва блаженної

Виставковий зал блаженної Ксенії Петербурзької відкрився в Санкт-Петербурзі.

В експозиції представлені картини Олександра Простева, камзол того часу - такий, як носила вона, бронзова статуя, що зображає святу, старовинні речі, що розповідають про час, коли вона жила, повідомляє ІА "Вода жива".

Музей Ксенії Петербурзької відкритий в місцях подвижництва блаженної

"Коли я піднімався на другий поверх, то побачив образ Ксенії Блаженної в керамічному кіоті, - сказав протоієрей Віктор Московський. - Свята немов дивиться на нас і запрошує зайти. Коли я їду куди-небудь, в дорогу беру її ікону, щоб відчувати допомогу і заступництво".

Відео дня

Три кімнати присвячені святої Ксенії Петербурзької, також є зал для тимчасових виставок, в якому представлені давньоруські новгородські ікони. Експозиція "Безмовна проповідь" складена з копій ікон, що зберігаються в музеях Великого Новгорода, в Третьяковській галереї і в Успенському соборі Московського Кремля.

Єпископ Юр'ївський Арсеній, намісник Свято-Георгіївського монастиря, привітав гостей з відкриттям музею та виставки: "З давньоруських шкіл іконопису Новгородська - найбільш масштабна і повнокровна, хоча б у силу того, що Новгород щасливо уникнув ординського нашестя. Давньоруське мистецтво немислимо без новгородського іконопису, архітектури, фрески".

З експозицією новгородської ікони можна познайомитися до Різдва Христового.