Фото: orthodox.vinnica.ua

На запрошення митрополита Вінницького і Барського Симеона до Вінниці в супроводі митрополита Верійського, Науського і Кампанійського Пантелеімона (Греція) 2 листопада прибув ковчег з мощами святого великомученика Димитрія Солунського. 

У Спасо-Преображенському кафедральному соборі мощі урочисто зустрів митрополит Симеон з представниками духовенства, повідомляється на сайті Вінницької єпархії УПЦ.

2

Після того, як мощі були занесені до храму митрополит Симеон виголосив слово, у якому подякував владиці Пантелеімону за участь в урочистостях Вінницької єпархії та надану можливість молитовно вклонитись мощам святого Димитрія Солунського, а також попросив молитв за Україну, її народ та мир у державі.

Відео дня
3

Після цього митрополит Пантелеімон звернувся до владики Симеона, духовенства та вірян з вітальним словом, у якому зазначив: «У ці дні ви будете мати посеред вас, серед цього храму, того, кого Православна Церква називає захисником Вселеної. Приходьте до нього, приносіть йому свою радість і горе, свої життєві проблеми та переживання і він швидко почує вас, і буде вашим особистим захисником».

Після цього розпочався святковий молебень з акафістом великомученику Димитрію. По завершенні якого сотні вірян молитовно вклонились святині.