Фото: radar.in.ua

Протоієрей Ігор Маргіта виселився з будинку в селі Грибовиця на Волині, у якому він був прописаний і прожив 19 років з родиною. Представники УПЦ КП за це пообіцяли припинити міжконфесійні чвари і не зазіхати на новий храм громади УПЦ, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Рідну домівку священик разом із сім’єю і речами покинув 1 листопада після тривалого тиску представників УПЦ КП, які спочатку захопили храм, потім капличку на кладовищі і не заспокоїлись, допоки не виселили настоятеля Свято-Покровської громади УПЦ.

Нагадаємо, близько 30-ти чоловік ввірвалися до оселі священика ввечері 26 жовтня, вони почали виносити речі родини на подвір’я, окупували будинок і відмовилися його покидати навіть коли приїхала поліція. Всі ці дні, аж до моменту виселення отця Ігоря, рейдери чатували у будинку. Поліція не втручалася.

Відео дня

Натомість протоієрей Ігор Маргіта змушений був забрати із Іваничівського райвідділу поліції заяву про самоуправство, яке чинили активісти УПЦ КП щодо його родини, житла й майна. І навіть планує завершити мировою судову суперечку з ними.

Як інформує місцевий ЗМІ radar.in.ua, після виселення священицької сім’ї, староста громади УПЦ КП, яка діє у селі після захоплення храму парафії УПЦ, пообіцяв припинити міжконфесійні чвари і навіть написав розписку з цього приводу, що не зазіхатиме на храм, збудований о. Ігорем на його приватній території, та не заперечуватиме щодо накриття споруди куполом, - також зазначається на папері.

«Було б логічно, - пише кореспондент РАДАР, - аби в умови мирової увійшли всі пункти з розписки, підписаної  старостою грибовицької громади УПЦ КП. Бо розписка – це просто папірець, належно не завірений. А от оформлена у суді мирова розставить усі крапки над затяжним конфліктом».

На переконання волинських журналістів, «священик гідно вийшов із доволі дикої ситуації, в яку його загнали 26 жовтня колишні парафіяни. Вийшов смиренно й мудро, як подобає духовній особі».