Фото: news.church.ua

У День пам’яті св. вмч. Димитрія Солунського, 8 листопада, з Греції до столиці України будуть доставлені святі мощі – десниця св. вмч. Димитрія. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

З благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія та митрополита Верійського, Наусського і Камбанійського Пантелеімона (Елладська Православна Церква) до Спасо-Преображенського собору з грецького міста Верія буде принесено правицю святого великомученика Димитрія Солунського.

Зустріч великої християнської святині відбудеться у соборі 8 листопада о 17.00. Буде звершуватись всенічне бдіння з акафістом великомученику Димитрію Солунському. Нічна Божественна літургія розпочнеться опівночі, вклонитися святим мощам вмч. Димитрія можна буде до завершення богослужіння. 9 листопада о 9.00 буде звершено святкову Літургію, святиня буде доступна для поклоніння до 12.00.

Відео дня

Минулого разу десницю святого Димитрія привозили в Україну 22 травня. Тоді святиня відвідала Миколаїв. Востаннє до Києва її доставляли у 2011-му році.